wyszukiwanie zaawansowane
1 » 2 » 3 » BIO Cukier Palmowy - Nierafinowany - Ekologiczny - 500g EKOGRAM4

Kontakt

Producenci

Opinia o produkcie

Polecam szampon, myję nim włosy córce, delikatny dla dziecięcej skóry głowy.
Ocena produktu 5/5

Systemy płatności

  • PayU
BIO Cukier Palmowy - Nierafinowany - Ekologiczny - 500g EKOGRAM

BIO Cukier Palmowy - Nierafinowany - Ekologiczny - 500g EKOGRAM

Koszt wysyłki: od 11.00 zł Dostępne formy wysyłki dla oglądanego produktu:Kurier - 15.00 zł
Odbiór osobisty - 0.00 zł
InPost Paczkomaty24 - 13.00 zł
Poczta Polska Kurier48 - 11.00 zł

Cena: 25.95 zł

Ilość: szt.
Dodaj do koszyka

dodaj do schowka

  • Opis produktu
  • Recenzje produktu (0)
Co to jest cukier palmowy i jak powstaje
Ekologiczny cukier palmowy, jest mniej słodki od innych powszechnie znanych cukrów. Charakteryzuje się delikatnie wyczuwalnym posmakiem toffi i karmelu, a także niepowtarzalnym, egzotycznym wręcz zapachem. Uzyskiwany przez zagotowanie, a następnie odparowanie wody z soków palmy daktylowej.
Na kontynencie azjatyckim cukier palmowy spożywany jest już od wielu wieków, a coraz większą popularnością zaczyna się cieszyć również i w naszym kraju.

Co wyróżnia cukier z palmy cukrowej od innych powszechnie znanych cukrów
Cukier z palmy daktylowej w swoim składzie zawiera szereg minerałów, wśród których dominuje cynk, magnez, potas i żelazo, a także witamin B1, B2, B3, B6 i C, co wyróżnia go od innych szeroko znanych cukrów. Cukier palmowy ma także niski indeks glikemiczny, dzięki czemu dodaje nam energii w równomierny sposób, bez żadnych nagłych skoków.
Polecany wszystkim dbającym o linię i ceniącym sobie egzotyczne smaki. W naszej kuchni może on z powodzeniem zastąpić tradycyjny cukier rafinowany oraz inne brązowe cukry.

Można nim słodzić napoje, ale do czego jeszcze można go użyć
Wspaniale sprawdza się jako składnik wielu dań egzotycznych, a w szczególności tych z kuchni tajskiej. Można nim również słodzić kawę, herbatę lub inne napoje, a także desery, musli, sosy, ciasta i ciasteczka oraz inne potrawy (w tym curry), w których wymagany jest cukier, nadając im specyficznego karmelowego posmaku.

Informacje o produkcie
Producent: EKOGRAM ZIELONKI
Składniki:
100% BIO Cukier z palmy cukrowej

Kraj pochodzenia:
Indonezja

Dostępne gramatury:
250g

Certyfikaty:
Produkt pochodzący z upraw ekologicznych, objęty certyfikatem: PL-EKO-03.

Alergeny: Produkt może zawierać śladowe ilości glutenu, orzechów ziemnych i innych orzechów, sezamu, soi oraz mleka, ze względu na konfekcjonowanie w zakładzie, gdzie pakowane są produkty zawierające wspomniane alergeny.
Termin przydatności: Wszystkie produkty pochodzą z regularnych dostaw.


Cukier palmowy wartości odżywcze
Wartość odżywcza w 100g produktu:
  • Wartość energetyczna 1620 kJ / 387 kcal
  • Tłuszcz < 0,2 g
  • w tym kwasy tłuszczowe nasycone < 0,2 g
  • Węglowodany 93,4 g
  • w tym cukry 93,1 g
  • Białko 1,66 g
  • Sól 0 g

Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.

Napisz recenzję