Chana Dal jest ważnym składnikiem kuchni indyjskiej, ma swój własny, naturalny smak może być podawana jako niezależne, samodzielne danie jak również daje się mieszać z innyi warzywami. Jest bogatym źródłem białka łatwo przyswajalnego.
krótki przepis na pyszne danie:
300 gram Chana Dal namoczyć przez całą noc. Rano ugotować na wolnym ogniu, do momentu aż ciecierzca bedzie miekka.
Ciecierzyce zmiksować.
Pokroić jedna małą cebukle drobno.
podsmażyć na 2 łyżkach oleju, az cebula się zeszkli, dodać 1 duży pokrojony pomidor, i zmiksować, doprawić roztartym czosnekiem, i imbirem, 1yżeczka kolendry mielonej, 1 łyżeczka kminku rzymskiego. 1 łyżeczka curry łagodne- które można zastąpić garam masalą.
mieszać aby wszystkie składniki smaki połaczyły się. Na koniec dodać zmiksowany chana Dal. Dokłanie wymieszać do smaku dosolić.
można przybrać świerzą kolendrą lub zczypiorkiem
podawac z ryżem, lub samodzielnie jako zupa krem.
Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.
Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.