wyszukiwanie zaawansowane
Strona główna » INDIA » Oleje do Pielęgnaji włosów i masażu » Olej neem (z miodli indyjskiej) - Naturalny 100ml
Kontakt
Producenci
Opinia o produkcie
wspaniale się sprawdza zarówno w kuchni, jak i w kosmetyce, gorąco polecam
Ocena produktu 5/5
Systemy płatności
  • PayU
  • iMoje
Olej neem (z miodli indyjskiej) - Naturalny 100ml

Olej neem (z miodli indyjskiej) - Naturalny 100ml

Koszt wysyłki: od 13.00 zł Dostępne formy wysyłki dla oglądanego produktu:Kurier - 15.00 zł
Odbiór osobisty - 0.00 zł
InPost Paczkomaty24 - 13.00 zł

Cena: 15.90 zł

Ilość: szt.
Dodaj do koszyka

dodaj do schowka

  • Opis produktu
  • Recenzje produktu (0)
INCI Azadirachta Indica /Neem Oil - miodla indyjska/
Postać: zabarwienie od ciemnożółtego do brązowego
Zapach: intensywny i charakterystyczny
Zastosowanie w kosmetykach: do 100%

Nie ogrzewać powyżej 35°C (dlatego też najlepiej dodać go do gotowego produktu), temperatura zastygania 23°C.
Jest olejem nieschnącym.
Olej neem zawiera 53,4% kwasu oleinowego, 25,1% kwasu palmitynowego, 15,5% kwasu linolowego, 4,5% kwasu stearynowego, 1% kwasu linolenowego.
Olej z miodli, ze względu na swoje liczne właściwości, jest nazywany sarva nivarini, co oznacza "lekarstwo na wszystkie choroby".
Ze względu na działanie antybakteryjne, grzybobójcze i łagodzące, jest często stosowany w przemyśle kosmetycznym i farmaceutycznym w leczeniu skóry trądzikowej, tłustej oraz suchej, przy pokrzywce, egzemie i łuszczycy, w celu łagodzenia wrzodów, czyraków i świerzbu. Dodaje się go także do środków przeznaczonych do higieny jamy ustnej, a także do preparatów do pielęgnacji paznokci i włosów. Podnosi odporność skóry na działanie drobnoustrojów i chroni przed ukąszeniami, dlatego jest bardzo skuteczny w walce z pchłami, wszami i innymi insektami. Ponadto olej neem łagodzi ukąszenia, dlatego polecany jest także do smarowania miejsc po ukąszeniu komarów, kleszczy i pszczół. Ze względu na działanie uspokajające, poleca się dodawanie go do kąpieli.
Olej z miodli indyjskiej, z uwagi na działanie owadobójcze, znalazł zastosowanie także w bioprzemyśle jako ekologiczny środek ochrony roślin. W celu ochrony roślin przed insektami, należy rozpylić na nie olej. 

Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.

Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.

Korzystanie z tej witryny oznacza wyrażenie zgody na wykorzystanie plików cookies. Więcej informacji możesz znaleźć w naszej Polityce Cookies.
Nie pokazuj więcej tego komunikatu