wyszukiwanie zaawansowane
» » » Pasta do Zębow Dabur Herbal Toothpaste (Neem)

Producenci

Opinia o produkcie

rewelacja i tylko tyle można powiedzieć o tym produkcie
Ocena produktu 5/5

Kontakt

Systemy płatności

  • PayU
Pasta do Zębow Dabur Herbal Toothpaste (Neem)
Super promocja

Pasta do Zębow Dabur Herbal Toothpaste (Neem)

Koszt wysyłki: od 10.00 zł Dostępne formy wysyłki dla oglądanego produktu:Kurier - 15.00 zł
Odbiór osobisty - 0.00 zł
InPost Paczkomaty24 - 10.00 zł
Poczta Polska Kurier48 - 11.00 zł

Cena: 10.90 zł

Cena poprzednia: 12.90 zł

Ilość: szt.
Dodaj do koszyka

dodaj do schowka

  • Opis produktu
  • Recenzje produktu (0)

 

PASTA POSIADA SILNE DZIAŁANIE GRZYBOBÓJCZE (ZABIJA 14GATUNKÓW GRZYBÓW, W TYM CANDIDA ALBICANS) ORAZ BAKTERIOBÓJCZE (STAPHYLOCOCCUS AUREUS I SALMONELLA). MODULUJE I AKTYWIZUJE UKŁAD WZMACNIAJĄCY ZĘBY. ZWIĘKSZA LICZBĘ LEUKOCYTÓW ORAZ PRODUKCJĘ INTERFERONU -Y. NATURALNY SKŁADNIK NEEM JEST NIESZKODLIWY DLA POŻYTECZNYCH BAKTERII ŻYJĄCYCH W NASZEJ JAMIE USTNEJ

UNIKALNE SKŁADNIKI PASTY W POŁĄCZENIU Z NEEM, MAJĄ DZIAŁANIE ŚCIĄGAJĄCO-ASEPTYCZNE I ZNIECZULAJĄCE, WZMACNIANIAJĄ DZIĄSŁA I ZĘBY, DEZYNFEKUJĄ I LECZĄ DROBNE RANY. PASTA W NATURALNY SPOSÓB WALCZY Z PRÓCHNICĄ ZĘBÓW I ZAPALENIEM DZIĄSEŁ SPOWODOWANYM PARADONTOZĄ. BEZPIECZNIE DLA DZIĄSEŁ, CZYŚCI I WYBIELA ZĘBY, USUWA OSAD I KAMIEŃ NAZĘBNY ORAZ ODŚWIEŻA ODDECH BEZ UDZIAŁU SZTUCZNYCH ŚRODKÓW ŚCIERNYCH CZY TEŻ KWASÓW.

SKŁAD:

 

CALCIUM CARBONATE (DERIVED FROM CHALK), AQUA, GLYCERIN, SODIUM LAURYL SULFATE (DERIVED FROM PALM OIL), GUM CARRAGEENAN, SODIUM SILICATE AZADIRACHTA INDICA (NEEM)
SODIUM SACHARIN,HERBAL EXTRACT (DERIVED FROM ANACYCLUS PYRETHRUM, ACACIA ARABICA, MIMUSOPS ELENGI, SYMPLOCOS RECEMOSA, SYZGIUM CUMINI), NATURAL FLAVOUR (COMPRISING OF VARIOUS ESSENTIAL OILS)

100 ml.

 

Neem Czyli : Miodla indyjska, melia indyjska (Azadirachta indica, syn. Melia azadirachta L.) – gatunekdrzewa z rodziny miodlowatych (Meliaceae). Stanowi jeden z dwóch gatunków rodzajuAzadirachta. Pochodzi z subkontynentu indyjskiego, rozprzestrzenił się również w innych krajach o klimacie podzwrotnikowym[2].

Morfologia [edytuj]

Szybko rosnące drzewo o wysokości zazwyczaj ok. 20 m, ale może osiągać do 40 m. W zasadzie jest rośliną wiecznie zieloną, jednak w warunkach dotkliwej suszy może zrzucać większość liści. Korona o pokroju zbliżonym do kulistego, u starych drzew może osiągać nawet 15-20 m szerokości. Ulistnienie naprzemianległe, liście pierzaste o piłkowanych listkach. Młode listki o odcieniu czerwonawym. Kwiaty: białe o przyjemnym zapachu, tworzące zwisające kiście o długości do 25 cm. Są 5-krotne, mają i słupek i 1o pręcików tworzących rurkę wokół słupka.

Ekologia [edytuj]

Miodla słynie z odporności na suszę. Wytrzymuje wysokie temperatury, ale nie jest odporna na spadki temperatury poniżej 4 °C. Doskonale nadaje się do zadrzewiania terenów półpustynnych, dając dużo cienia. Uważana jest za gatunek inwazyjny na terenach, gdzie normalnie nie występuje. Prawdopodobnie jest dobrym pochłaniaczem dwutlenku węgla.

  • Medycyna: wszystkie części (nasiona, liście, kwiaty i kora) znajdują zastosowanie w indyjskiej medycynie tradycyjnej (ajurwedzie) ze względu na swoje właściwości antybakteryjne, przeciwgrzybicze, antywirusowe itd.[4], stosowane zwłaszcza przy chorobach skórnych[5][6]. Żywica stosowana jako zagęstnik w produktach dla diabetyków. Roztwory wodne z liści również wykazują właściwości przeciwcukrzycowe, prawdopodobnie także mogą służyć przy zapobieganiu malarii[7] (nie przeprowadzono jeszcze szeroko zakrojonych badań klinicznych). Olejek (neem oil) wykorzystywany jest w sprayach przeciw pchłom dla psów i kotów.
  • Kosmetyka: jako składnik mydeł, szampomów, masci kremów, past do zębów itp.[8]
  • Rolnictwo. Miodla jest źródłem przyjaznych dla środowiska naturalnych biopestycydów, nieszkodliwych dla motyli, pszczół i innych owadów zapylających[9]. Jednocześnie dostarcza najsilniej działającej substancji owadobójczej pochodzenia roślinnego[10].
  • Kulinaria. Młode pędy i kwiaty są spożywane w Indiach jako warzywo. W Tamil Nadu z kwiatów sporządza się zupę veppampu rasam. Spożywane również w Tajlandii (nazywane tam sadao) i Laosie (kadao).

Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.

Napisz recenzję