Koszyk Twój koszyk jest pusty ...
Strona główna » INDIA » Przyprawy » TRS Pieprz czarny mielony 100G
Producenci
Kontakt
TRS Pieprz czarny mielony 100G

TRS Pieprz czarny mielony 100G

Koszt wysyłki: od 15.00 zł

Kod EAN: 5017689006617

Stan produktu: Nowy

Cena: 10.90 zł

( 10.90 zł / 100 g)

Ilość: szt.
Dodaj do koszyka

dodaj do schowka

  • Opis produktu
  • Recenzje produktu (0)
Czarny pieprz w proszku  100g

Czarny pieprz jest uważany za "Króla przyprawy" w Indiach. Czarne papryki są suszone i wykorzystywane jako przyprawa do przyprawiania i ozdabiania żywności na całym świecie. Czarna papryka pochodzi z Indii, gdzie jest szeroko wykorzystywana do przygotowywania wielu potraw. Pieprz czarny jest jedną z takich przypraw, które można praktycznie wykorzystać w każdym gotowaniu i przygotowaniu kulinarnym. Czarny pieprz w proszku wytwarza się z wciąż zielonego niedojrzałego pestkowca z pieprzu, który gotuje się w czystej wodzie, a następnie suszy. Pestki suszone są na słońcu lub maszynie przez kilka dni, podczas których papryka wokół nasion kurczy się i ciemnieje w cienką, pomarszczoną czarną warstwę. Po wysuszeniu przyprawa nazywa się czarnym pieprzem. Czarny pieprz jest najbardziej ostrym i aromatycznym spośród wszystkich rodzajów papryki i jest
dostępne jako całe lub popękane ziarna pieprzu lub zmielone na proszek. Czarny pieprz ma wyjątkowy smak o ostrym smaku, który dodaje pikantnego smaku w zupie, sałatce, gulaszach, warzywach i mięsie. Cała czarna papryka jest używana w Puli i Biryani Rice Paste, a szczypta proszku z czarnego pieprzu jest zazwyczaj dodawana do prawie każdego przepisu, jaki można sobie wyobrazić. Ponieważ traci on swój smak i zapach, jeśli jest gotowany zbyt długo, dodanie go pod koniec gotowania pomoże zachować jego smak. Są one również używane do przyrządzania sałatek i przygotowywania zup. Czarne papryki są również ważne z medycznego punktu widzenia.

Czarne ziarna pieprzu to zielone, niedojrzałe ziarna pieprzu zebrane z krzewu winnego i wysuszone na słońcu. Naturalne enzymy w zewnętrznej łusce (owocni) ziaren pieprzu zamieniają zielone jagody w czarne podczas suszenia, tworząc lotny olej piperyny, który nadaje czarnemu pieprzowi charakterystyczny smak.

Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.

Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.

Klienci zakupili także
Czyawanprash (500g) Chyawanprash Dabur
szt. Do koszyka
Ryż Arborio 1kg.

Ryż Arborio 1kg.

13.00 zł10.90 zł
szt. Do koszyka
Dabur Pasta do zębow zębow  Red  200 g.
szt. Do koszyka
Pozostałe produkty z kategorii
TRS Imbir Mielony 100g.
szt. Do koszyka
TRS Kolendra ziarno (ziarna) 100g.
szt. Do koszyka
TRS Nasiona   koper włoski 100g.
szt. Do koszyka
Asafoetida 100
szt. Do koszyka
Korzystanie z tej witryny oznacza wyrażenie zgody na wykorzystanie plików cookies. Więcej informacji możesz znaleźć w naszej Polityce Cookies.
Nie pokazuj więcej tego komunikatu