Koszyk Twój koszyk jest pusty ...
Strona główna » INDIA » Przyprawy » TRS Pieprz czarny mielony 100G
Producenci
Kontakt
TRS Pieprz czarny mielony 100G

TRS Pieprz czarny mielony 100G

Koszt wysyłki: od 15.00 zł

Stan magazynowy:

Kod EAN: 5017689006617

Stan produktu: Nowy

Cena: 10.90 zł

( 10.90 zł / 100 g)

Ilość: szt.
Dodaj do koszyka

dodaj do schowka

  • Opis produktu
  • Recenzje produktu (0)
Czarny pieprz w proszku  100g

Czarny pieprz jest uważany za "Króla przyprawy" w Indiach. Czarne papryki są suszone i wykorzystywane jako przyprawa do przyprawiania i ozdabiania żywności na całym świecie. Czarna papryka pochodzi z Indii, gdzie jest szeroko wykorzystywana do przygotowywania wielu potraw. Pieprz czarny jest jedną z takich przypraw, które można praktycznie wykorzystać w każdym gotowaniu i przygotowaniu kulinarnym. Czarny pieprz w proszku wytwarza się z wciąż zielonego niedojrzałego pestkowca z pieprzu, który gotuje się w czystej wodzie, a następnie suszy. Pestki suszone są na słońcu lub maszynie przez kilka dni, podczas których papryka wokół nasion kurczy się i ciemnieje w cienką, pomarszczoną czarną warstwę. Po wysuszeniu przyprawa nazywa się czarnym pieprzem. Czarny pieprz jest najbardziej ostrym i aromatycznym spośród wszystkich rodzajów papryki i jest
dostępne jako całe lub popękane ziarna pieprzu lub zmielone na proszek. Czarny pieprz ma wyjątkowy smak o ostrym smaku, który dodaje pikantnego smaku w zupie, sałatce, gulaszach, warzywach i mięsie. Cała czarna papryka jest używana w Puli i Biryani Rice Paste, a szczypta proszku z czarnego pieprzu jest zazwyczaj dodawana do prawie każdego przepisu, jaki można sobie wyobrazić. Ponieważ traci on swój smak i zapach, jeśli jest gotowany zbyt długo, dodanie go pod koniec gotowania pomoże zachować jego smak. Są one również używane do przyrządzania sałatek i przygotowywania zup. Czarne papryki są również ważne z medycznego punktu widzenia.

Czarne ziarna pieprzu to zielone, niedojrzałe ziarna pieprzu zebrane z krzewu winnego i wysuszone na słońcu. Naturalne enzymy w zewnętrznej łusce (owocni) ziaren pieprzu zamieniają zielone jagody w czarne podczas suszenia, tworząc lotny olej piperyny, który nadaje czarnemu pieprzowi charakterystyczny smak.

Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.

Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.

Klienci zakupili także
Mydło Chandrika 7 olejek
szt. Do koszyka
Perfumy w Olejku Roll-On Javadhu 8ml
szt. Do koszyka
SPIRITUAL GUIDE
szt. Do koszyka
Pozostałe produkty z kategorii
Asafoetida 50g.
szt. Do koszyka
TRS curry ostry 100g.
szt. Do koszyka
TRS Chilli Powder OSTRY Extra HOT
szt. Do koszyka
TRS Czarna Kardamon 50g.
szt. Do koszyka
Korzystanie z tej witryny oznacza wyrażenie zgody na wykorzystanie plików cookies. Więcej informacji możesz znaleźć w naszej Polityce Cookies.
Nie pokazuj więcej tego komunikatu